Region

KIŠA METAKA NA VOĐU NAVIJAČA RADA: Maskirani napadač ispalio 7 rafala dok je bio u šetnji po Banjici?!

Autor Adela Mulić Izvor Kurir.rs

Vladimir K. (31), vođa jedne frakcije navijača FK Rad, navodno je bio na meti maskiranog napadača, koji je na njega ispalio više hitaca, a zatim pobjegao, saznaje Kurir!

Izvor: Uprava policije

Pucnjava, u kojoj srećom niko nije povrijeđen, dogodila se u ponedjeljak na Banjici u Beogpradu, a policija je pokrenula istragu. Prema riječima izvora Kurira, Vladimir K. zasut je kišom metaka usred bijela dana dok je bio u redovnoj šetnji, pošto nosi nanogicu zbog ilegalnog oružja koje je nedavno kod njega pronađeno.

Istraga u toku

- Navodno, njemu je prišao maskirani muškarac i ispalio sedam-osam hitaca, pa pobjegao. Sve se desilo oko 12.30 na ulici. Prolaznici koji su se tu zatekli bili su vidno uznemireni i prijavili su policiji pucnjavu. Uviđaj je obavljen - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je i sam Vladimir K. dao izjavu policiji. - Navodno je rekao da je napadač bio maskiran, da zato ne može da ga prepozna, ali i da ne zna zašto bi neko želio da mu naudi - dodaje izvor. Podsetimo, Vladimir K., koji ima crnogorsko državljanstvo, uhapšen je u maju zbog posedovanja i nošenja nelegalnog oružja.

- Zatečen je u jednoj kladionici. Prilikom pretresa i legitimisanja pokazao je policajcima torbu, sakrivenu iza poker-aparata, u kojoj je bio "škorpion". Rekao je da oružje nije njegovo, već da ga je pričuvao drugu, koji mu je tu torbu dao kad su ušli u kladionicu - podsjeća izvor.

U kontaktu s ubijenim

Inače, u vreme hapšenja Vladimira K. policija je u Sopotu pronašla telo Aleksandra Halabrina, koji je otet u martu, ubijen i zakopan. - Istragom je utvrđeno da je Vladimir K. poslednji bio u kontaktu s Halabrinom. Navodno, njega su istražitelji ispitali povodom okolnosti nestanka i ubistva mladića, ali se ispostavilo da on navodno nema nikakve veze sa zločinom - objašnjava izvor.