Region

IZBORI U BIH, STIŽU REZULTATI: Stanivuković proglasio pobedu u Banjaluci, "POTOP" SDA u Sarajevu

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković proglasio je pobedu na izborima za gradonačelnika Banjaluke. Debakl SDA u Sarajevu.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

"Nakon 22 godine je u Banjaluci pobedio čovek. Ovo je najsrećniji dan u modernoj istoriji našeg grada, ovo je prvi put da ću u Gradsku upravu moći ući a da me policija ne čeka" izjavio je Stanivuković.

"Imamo programske ciljeve postavljene za Banjaluku u kojem će u središtu uvijek biti čovek. Ovo će biti grad da gde ćete moći i morati napredovati bez članske karte. Banjaluka današnjom pobedom nije PDP-ova, a još manje SNSD-ova, ona je banjalučka...," izjavio je Stanivuković.  

Prema poslednjim rezultatima brojanja u KS u Trnovu najviše glasova ima Ibro Berilo 1.769, na Ilidži Nermin Muzur, u Novom Sarajevu Hasan Tanović 18.312, u Starom Gradu Ibrahim Hadžibajrić 9.171, u Centru Srđan Mandić 11.144, u Vogošći Edin Smajić 6.129, u Novom Gradu Semir Efendić 20.337, u Hadžićima Hamdo Ejubović 6.124 te u Ilijašu Akif Fazlić 4.839.

Prema podacima koje ima SDA u Tuzli je ubedljiv Jasmin Imamović, dok njihov kandidat Mirza Ganić je u prednosti u Visokom.

U Bihaću Šuhret Fazlić ubedljivo vodi.

Ima više od 6.000 glasova. U Travniku preminuli Mirsad Peco ima 8.200 glasova, 2.000 više od Gorana Pejakovića.

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Istočni Mostar Božo Sjeran proglasio je pobjedu na lokalnim izborima.