Region

U ITALIJI UHAPŠEN SRBIN SA 8 IDENTITETA: Glumio šeika i plemića i za 18 godina nakrao MILIONE!

Autor Adela Mulić Izvor Blic.rs

Srpski državljanin Tomas G. (43) uhapšen je prije tri dana u Milanu prilikom čega je zaplenjana sva njegova imovina zbog sumnje da je novac godinama sticao varajući bogate biznismene širom svijeta.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Dva luksuzna automobila marke BMW, kuća u Milanu, imanje nadomak Monce i milion evra na bankovnom računu bogatstvo je čije će poreklo Srbin morati da dokazuje pred sudom u Italiji, a koje su zaplenili agenti Odeljenja za borbu protiv kriminala policije u Milanu, prenosi Blic.

Klupko njegovih prevara, u kojima po svemu sudeći učestvuje godinama, istražitelji su počjeli da odmotavaju nakon što je zaustavljen u pokušaju da pređe granicu između Italije i Švajcarske. Carinici su prilikom kontrole vozila i pretresa pronašli nešto više od 8.000 evra, a kako na pitanje odakle mu taj novac nije imao odgovor, kao i to da je poslednji svoj prihod prijavio pre 15 godina, postao je sumnjiv policajcima.

Ispostavilo se da je Srbin bio umiješane u takozvane rip-dil prevare, gde je, predstavljajući se kao biznismen, diplomata, plemić ili šeik, bogatim stanovnicima mahom iz severne Evrope ali i iz drugih krajeva sveta, nudio odličan kurs za menjanje velikih količina novca. Sa svojim žrtvama bi se, kako piše "La Milano" sastajao u luksuznim hotelima ili privatnim klubovima gde bi ih upoznavao sa "odličnim uslovama" koje pruža kao menjač novca.