Region

ŠOK DETALJI IZ ŽIVOTA UBIJENOG REPČIĆA: Šetao krajem sa puškom, ubio komšiju, PRIZNANJEM OSTAVIO POLICIJU BEZ TEKSTA

Autor Tamara Sekulović

U jutrošnjoj pucnjavi u beogradskom naselju Braće Jerković ubijen je Vedran Repčić (41), odranije poznat policiji po više krivičnih djela. On je, inače, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, a njegov dosije je podugačak...

Izvor: Kurir/Ana Paunković, Privatan arhiva

Vedran Repčić, sin čuvenog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, upucan je na Voždovcu u naselju Braće Jerković i podlegao povredama uprkos naporima Hitne pomoći da ga reanimiraju na licu mjesta.

Motivi napada na Vedrana Repčića vjerovatno leže u njegovoj kriminalnoj prošlosti pošto je sin Zvezdinog fudbalera već gonjen za ubistva, razbojništva i iznude, a iza sebe ima čak i odsluženu zatvorsku kaznu.

Repčić je na deset godina zatvora osuđen u martu 2003. godine, zbog ubistva vlasnika radnje "Brka" Predraga Milosavljevića. On je 1998. godine ušao u radnju sa "kalašnjikovim" da opljačka objekat, a kada mu se suprotstavio Milosavljević, Repčić je pucao u njega automatskom puškom. Iako je na početku suđenja negirao krivicu, na izricanju presude je rekao da je "došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio".

Sud je tada u okviru presude za ubistvo izrekao Repčiću i kaznu za niz sličnih razbojništava, ali u kojima srećom nije došlo do tragičnog ishoda kao kod ubistva nesrećnog vlasnika radnje "Brka".

Međutim, ubistvo Milosavljevića nije jedino za koje je Repčić krivično gonjen. Sinu fudbalera Zvezde suđeno je i za ubistvo taksiste Branka Topalovića 1996. godine u beogradskom naselju Braće Jerković.

Sudsko vijeće ga je međutim oslobodilo ove optužnice usled nedostatka dokaza, iako je policija tvrdila da se radi o svirepom ubistvu. Po navodima tadašnje optužnice, Repčić je želio da opljačka taksistu, ali je ovaj odbio da mu preda svoj dnevni pazar.

Vedran Repčić je već bio na meti napadača i prije četiri godine - i to u istom naselju, ali je preživio atentat.

Podsjetimo, nepoznati napadač ispalio je više metaka u čovjeka koji je nepomično ostao da leži. Ljekarske ekipe pokušale su da ga reanimiraju na licu mjesta, ali je on podlegao povredama.