Region

KON ODGOVORIO NA SKANDALOZNI SNIMAK: Ljudima koji su mu prijetili poručio je samo jedno!

Epidemiolog dr Predrag Kon oglasio se povodom skandaloznog snimka prijetnji i vrijeđanja koji se od jutros dijeli društvenim mrežama i ima da poruči samo jedno!

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Heroji, veseljaci, koji mi prijetite preko društvenih mreža... svoj bijes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mjere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE!", napisao je dr Kon na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, ovaj skandalozan snimak koji se od jutros deli društvenim mrežama najbolje ilustruje potpuno odsustvo svijesti i savjesti nekih ljudi. Osim skandaloznog ponašanja pojedinaca u doba teške borbe sa korona virusom, na meti se našao i epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

"Samo za dr Kona, konja... Matori, j*****mo te, jahaćemo te, od Beograda do Tare, znači u**aćemo ti se u život. Ja ću biti prvi jahač, a ovi drugi će imati 200 kilovata. Evo, doktore... Doktoreee, nije nam dobro...", govori muškarac u kameru dok se u pozadini vidi gužva i čuju povici i smijeh drugih: "Doktore, doktore...".

Snimak je, kako se može vidi na objavi na Facebook profilu, postavljen 30. oktobra u 21.08, sa porukom: "Undergraund Bgd ne j**u koronu 2%".

Skandalozne su i reakcije i komentari koji su se nizali na ovaj post: uz emotikone i gifove podrške, tu su i: "Svaka čast", "Bravo tebroni samo jako i svaki čovjek isto da uradi u lajvu...", "Puna podrška brate!!! J***m li im majku, j***ćemo ih i to na suvo... bez podmazivanja!"...

Ministarstvo zdravlja i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar takođe se oglasio putem saopštenja za medija i oštro osudio skandalozne poruke upućene dr Predragu Konu.

"Ministarstvo zdravlja nema i neće imati razumijevanja za neodgovorne pojedince, koji, osim što se javno izruguju državi nepoštujući epidemiološke mjere i time direktno ugrožavaju ne samo svoje već i zdravlje drugih građana, tom prilikom šalju i najgnusnije uvredljive poruke i prijetnje dr Konu koji već više od 8 mjeseci zajedno sa drugim zdravstvenim radnicima, epidemiolozima, infektolozima... čini sve kako bi se epidemija korona virusa stavila pod kontrolu. U skladu sa navedenim, ministar Lončar očekuje od nadležnih organa da hitno reaguju na ovakve sramne postupke pojedinaca", navodi se u saopštenju.