Region

"KOD MENE JE GRAM BIO GRAM": Bivši diler kandidat na lokalnim izborima u BiH, "poštenje na prvom mjestu"! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini biće održani za dvije nedelje, a u moru zanimljivih ličnosti koji se nalaze na listama za kandidaturu, tu je i jedan bivši osuđeni diler droge.

Izvor: Facebook/Narod i Pravda Brčko

Abdulah Iljazović iz Maoče je kandidat za skupštinu distrikta Brčko, a jedna Facebook stranica je podsjetila na njegovu prošlost, prilično neobičnu za jednog pretendenta na poslaničko mjesto.

Ilijazović je, međutim, odmah odgovorio.

"Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega. Moj rezime nije ni blizu idealnog. Ne kažem za sebe da sam dobar. Ali želim da budem dobar i želim da pokažem da čovjek može koristiti društvu kada se okruži dobrim ljudima i usmjeri svoju energiju za društvenu dobrobit", napisao je on.

Kako je dodao, sve se to događalo prije tri godine, a sada želi da bude bolji čovjek.

"Ja ne želim da izbjegavam svoju prošlost niti da guram stvari pod tepih. Ono što se dešavalo ovih dana je produkt moje greške prije tri godine.U Brčko distriktu BiH ovo je stara priča, široj javnosti je postala poznata nakon objave na Facebook stranici 'Raja sa biroa'. Moj odgovor je bio otvoren i iskren. Mislim da sam već dosta drugačiji. Nepotkupljiv sam, nikome dužan usluge i iskren. Do sada moja porodica i ja smo dosta ispaštali zbog moje greške koju sam napravio prije tri godine. Sada imam želju da ih učinim ponosnim i uradim nešto što je za mene prije tri godine bilo nezamislivo. Želim da doprinesem zajednici i pokažem svima da jedna greška koju čovjek učini ne smije biti prepreka da bude bolji čovjek i koristan ljudima oko sebe", zaključio je on na svojoj Facebook stranici.