Region

RASTURIĆEMO BANDU, MALJEM U GLAVU: Vučić objavio rat CRNOGORSKIM KLANOVIMA! "Oni koji misle da su jači od države..."

Autor Gordana Bojanić Izvor Tanjug

"Ko ste vi, bando, da reketirate?", poručio je predsjednik Srbije na konferenciji za novinare u SNS

Izvor: SAVA RADOVANOVIC/FOTO TANJUG

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je oštru borbu te države protiv kriminala.

Obraćajući se javnosti posle sjednice vrha Srpske napredne stranke, on je najavio da neće dopustiti sukobe crnogorskih klanova u Beogradu.

"Ko ste vi bando mafijaška da reketirate? Ko vam je dao pravo za to? To ne smije niko, neko se suprotstavi pa ne zna kako će da se završi. E sad ćemo da vidimo kako će da se završi i da vidimo da li ste jači od države. Trudiću se da tu bandu rasturimo direktnim udarcima u glavu. Maljem u glavu"

On je rekao da se ta borba odvijava neprestano, a da će sada biti najžešća.

"Koordinisano će sva sredstva sile i službe da se tome posvete. Ako neće, onda ćemo to da izgubimo, pa ćemo da vidimo. A oni koji misle da su jači od države i da mogu da rade šta hoće i da ima onih koji će da ih spasavaju u pravosuđu ili na bilo kom drugom mjestu neka dobro razmisle".

Vučić je rekao da će ministar policije te države Nebojša Stefanović raditi važan posao u sektoru bezbjednosti i dodao da je policija sada desetostruko opremljenija.

On je naveo da su se tokom jedne godine u Beogradu dogodila tri ili četiri ubistva, što je bio skor jednog prijepodneva u 2002. godini, ali da neće da se pravi da ne primjećuje ono o čemu govore svi drugi, a to je da postoje mnoge grupe koje reketiraju.

Vučić je rekao i da nema sumnje da u službama postoje ljudi koji rade sa mafijom, ali da to nema nikakve veze sa Stefanovićem.

"Ta borba se stalno odigrava, ali sada posebno, posle nekih stvari u regionu, neko je pomislio da treba da premjesti jedan centar iz nekog drugog regiona u Beograd, da neku drugu republiku bivše Jugoslavije zamijeni Beogradom... Taj film neće gledati", rekao je Vučić.