Region

STIGLI U PRIŠTINU: Amerikanci došli na Kosovo zbog Gazivoda! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Na Kosovu i Metohiji boravi grupa eksperata iz Sjedinjenih Američkih Država, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju jezera Gazivode.

Izvor: Tanjug/Kosovo ONLINE

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti je rekao da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti, prenosi RTK.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i američka ambasada na KiM, koja je navela da je u ponedeljak stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije.

„Diversifikacija kosovskih izvora energije, uključujući prelazak na održive alternative, ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju“, objavila je ambasada na svom Fejsbuk nalogu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi