Region

VOJINOVA ŠOK ISPOVIJEST: Kako se Arkan obogatio, zašto su svako veče sa Legijom gledali isti film i pucali iz zolje

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

U nastavku ispovijesti Vojina Ražnatovića otkrivamo istinu o krađi bijele tehnike, odnosu sa Legijom u Erdutu i kako je afera sa Cecom upropastila Arkanov prvi brak.

Izvor: Instagram, MN Press, Reuters

Željko Ražnatović Arkan ostao je upamćen kao zloglasni komandant paravojne formacije “Tigrovi” i gospodar srpskog podzemlja. Kao njegov sin, Vojin je bio neposredni svjedok Arkanovog vrtoglavog uspona, ali i krvavog kraja. 

U prvom dijelu njegove ispovijesti, Vojin je pričao o tome kako je izgledalo odrastati sa obezbjeđenjem koje nosi kalašnjikove, na koje je sve načine Arkan demonstrirao svoju strogost i za šta su se dobijali šamari.

 Arkanove “Tigrove”, srpsku dobrovoljačku gardu, pratio je glas da su iza sebe ostavljali pustoš, a sa sobom odnosili bijelu tehniku. Vojin je kao desetogodišnji dječak proveo jedno ljeto u Erdutu, trenažnom centru “Tigrova”, i kaže da tamo, osim u kuhinji, nigdje nije video bijelu tehniku.

“Bio je i jedan mali televizor u očevoj sobi, tu smo ja, on, moj brat i Legija gledali svako veče film ‘Lavlje srce’ sa Žanom Klodom Van Damom. Malo ljudi zna da je on najveće pare napravio kad je uvozio gorivo i drvnu građu za vrijeme sankcija. Erdut i cio taj kraj su zvali Arkanzas, jer su tu šume neke ‘skinuli’, pa je uvezao hrast i zaradio milione”, objašnjava Vojin.

Izvor: MN Press

Arkan tako odjednom stiče ogroman novac, koji nemilice troši na dokazivanje moći i statusa. U jednom trenutku kupuje čak 30 džipova “micubiši pajero”, ruši malu kuću na placu u Ljutice Bogdana i gradi viletinu. Želja mu je bila da, osim Slavonije, pokori i politiku. “Baca” pet miliona eura na pompeznu, ali neuspješnu političku kampanju. Njegova Stranka srpskog jedinstva neslavno prolazi na izborima.

Izvor: Instagram

Njegova tadašnja žena, Vojinova majka Natalija Martinović, nije podržavala Arkanovu potrebu da se eksponira i razbacuje novcem. Njihov brak je već bio krizi, jer je kao prva žrtva među vojnicima Srpske dobrovoljačke garde, na samom početku rata, pao njen brat, koga je ispratila na front sa povjerenjem u muža.

Arkan u Erdutu utjehu pronalazi u tadašnjoj zvjezdici muzičkog neba, Svetlani Ceci Veličković, koju zajednički prijatelj, Oliver Mandić, dovodi u kamp da pjeva vojnicima.

Čim je saznala za aferu, Natalija uzima djecu, laže i Arkana i obezbjeđenje da ide samo do majke u Crnu Goru, mališanima nabavlja lažne pasoše i sa četvoro klinaca vozom bježi iz zemlje. Koliko god moćan tada bio, Arkan doživljava nezamisliv udarac i na ego i na emocije.
“Prvo smo otišli u Beč, pa u Rim, pa u Pariz i tek na kraju u Atinu. Svi ti naši prijatelji kod kojih smo dolazili nisu smjeli da nas prime, dozvolili bi nam da budemo kod njih par dana, a onda su tražili da odemo, u strahu od Arkana. Bili smo kao izbjeglice, niko nas nije htio. Otac je više puta zvao majku, moli je da se vrati, obećavao da će otjerati Cecu, ali ona je ostala nepokolebljiva.”

Nastaviće se...

ZABRANJENO PREUZIMANJE SADRŽAJA U CJELOSTI ILI NJEGOVIH DJELOVA BEZ DOZVOLE REDAKCIJE MONDO.RS

Tagovi