Region

Stefanović: Želimo da se Kontiću SUDI U SRBIJI

Autor Ana Božović Izvor Standard Izvor TV Pink

Srbija očekuje da je Ivan Kontić (30), koji je uhapšen u Podgorici za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, u ovom trenutku kod nadležnog sudije koji će odlučivati o određivanju pritvora, kaže za TV Pink ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Izvor: promo/mup/zoran živković

Kontić, koji je osumnjičen da je 24. avgusta prebio 28-godišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, uhapšen je juče u Podgorici, a Stefanović navodi da je Interpolova potjernica koju je Srbija raspisala za njim stoji.

Njegovo izručenje nadležni organi Crne Gore ne dovode u pitanje, a danas mu je određen i ekstradicioni pritvor.

Kontić je, kako je objavio ranije Standard, dao saglasnost za izručenje po skraćenom postupku.

“Službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE su danas oko 18,00 časova, spovodeći višednevnu ciljanu potragu, uz asistenciju pripadnika Sektora specijalne policije, lišili slobode I.K. državljanina Crne Gore. I.K. je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Beograd. On se potražuje za krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršio, kako se sumnja, na teritoriji Republike Srbije. Ovo lice je išeno slobode u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu”, saopšteno je juče iz Uprave policije Crne Gore.

Na društvenim mrežama pojavio se stravičan snimak, na kome se vidi kako tada nepoznati mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvjesnom stanju na zemlji, lomi ruke. Sve to je posmatralo nekoliko ljudi, a jednog momka spriječio je drugi iz te grupe i nije mu dozvolio ni da pokuša da odvoji napadača od onesviješćenog mladića, vidi se na snimku sa nadzorne kamere.