Region

NI SARIN MU NE MOŽE NIŠTA! Čovek ušao u autobus sa maskom M1, na Facebook-u nastala "pomama" (FOTO)

Autor Gordana Bojanić

Jedan od putnika sedeo je u autobusu sa maskom M1.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U Beogradu je pre tri dana pooštrena kontrola nošenja maski u gradskom prevozu. Jedan putnik shvatio je nove propise veoma ozbiljno pa je za svaki slučaj odlučio da u autobus uđe pod punom opremom.

Čovek je u autobusu sedeo sa zaštitnom maskom M1, gas maskom koja se koristila u JNA i Vojsci Srbije. Namenjena je za zaštitu organa za disanje, očiju i lica od radioloških hemijskih i bioloških otrova. Fotografija iz autobusa objavljena je na Fejsbuk stranici "Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva", a komentari, po običaju, nisu izostali:

"M1 bajo moj. Ni sarin mu ne može ništa"

"Živeće ovaj narod"

"Realno rešenje.... ne mislite valjda da ona krpica štiti od virusa inače bi po laboratorijama nosili krpice a ne skafandere...", samo su neki od komentara ispod fotografije, ali bilo je i onih koji su se zapitali zašto se gospodin sa maskom odlučio baš na ovaj vid zaštite.

"A što svi mislite da je čovek lud ili, kako ga nazivate, budala. Možda je ozbiljno bolestan, a primoran da koristi javni prevoz gde je moguće da se zarazi. Pa pogledajte mu šaku, kao da ima otvorenu ranu".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

o)