Region

SRBIJA POOŠTRAVA MJERE, od sjutra ugostiteljski objekti rade do 23 sata

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Srpski Krizni štab donio je odluku da pooštri mjere kada je riječ o radnom vremenu ugostitljeskih objekata, pa će svima biti dozvoljeno da rade do 23 sata – uključujući i one koji imaju baštu i koji su do sada mogli da rade duže.

Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Treći talas korona virusa stiže u Srbiju zbog čega se očekuje veći broj zaraženih, ali i oštrije mere.Od 120 novozaraženih, prema poslednjem korona presjeku, čak 47 odsto, ili njih 57, iz Beograda je, što potvrđuje da je srpska prijestonica glavno žarište korona virusa u toj zemlji.

"U svakom našem gradu su na snazi mjere koje su na nivou cijelu zemlje, ali i lokalni krizni štabovi donose pojedine odluke. Pojačana je kontrola u gradskim prevozima, a sve u cilju pooštrovanja mjere kojih moramo da se pridržavamo", rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da mogućnost zatvaranja Beograda ili eventualnog uvođenja vanrednog stanja u glavni grad Srbije uopšte nije razmatrana na današnjoj sjednici Kriznog štaba.

"Kontrola primjene mjera se mora pooštriti, pogotovo tamo gdje se registruje najveći broj oboljelih. Sankcije će biti mnogo strožije nego što će biti u prethodnom vremenskom periodu", dodala je Kisić Tepavčević.

Da podsjetimo, dr Predrag Kon je u jučerašnjem gostovanju na TV Prva rekao da, ukoliko se pogorša epidemiološka situacija u našoj zemlji, nije isključeno uvođenje vanrednih mjera, mada je mala vjerovatnoća za tako nešto.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mjere – držite distancu, nosite masku i izbjegavajte okupljanja, to je jedini način da se spriječi širenje epidemije.