Region

ŠTA SE U NOĆI 7. OKTOBRA DEŠAVALO U KUĆI MILOŠEVIĆA: Koštunica položio zakletvu, a Mira je sjedjela sama u salonu i...

Autor Gordana Bojanić

Miloševićeva supruga nije baš najbolje podnijela poraz svog muža.

Izvor: Printscreen/Youtube/ BBC HARDtalk

Mirjana Marković je imala veliki uticaj na supruga Slobodana Miloševića, a ljudi bliski pokojnom bračnom paru koji je do 5. oktobra 2000. godine vladao Srbijom, kažu da je između Slobe i Mire od malih nogu postojala neobično snažna povezanost.

Nekadašnji predsjednik Savezne Republike Srbije,dan posle petooktobarskih promjena kojima je posle izborne pobjede na vlast došla demokratska koalicija DOS, obratio se građanima dan kasnije, 6. oktobra, priznavši izborni poraz.

Sjutradan je Vojislav Koštunica položio predsjedničku zakletvu pred poslanicima Savezne skupštine kao prvi demokratski predsjednik Jugoslavije.Konstitutivna sednica Skupštine održana je u Sava centru zbog oštećenja zgrade Parlamenta tokom sukoba policije i građana 5. oktobra, a tog dana bračni par Milošević prestao je da se zvanično oglašava.

Nikome nije poznato šta se tačno dešavalo tih dana u kući Milošević, ali Mira Marković je u svojoj knjizi “Bilo je to ovako” opisala tu, po mnogo čemu, njoj tužnu noć.

Kako navodi u knjizi, u noći 7. oktobra 2000. Mira je sjedjela sama u salonu vile “Mir” i slušala pjesmu grupe Zana – “Otišli su drugovi…”