Region

OTKRIVEN RAZLOG PADA AVIONA: Stručnjak iznio nove detalje o strašnoj nesreći kod Loznice!

Autor Sandra Krstanović Izvor Kurir

Nakon vijesti o užasnoj nesreći u blizini Loznice, javnost spekuliše o tome šta je moglo da se desi i šta je zapravo pravi razlog pada aviona.

Izvor: Tanjug

Srpski stručnjak za vazduhoplovstvo, Petar Vojinović, iznio je svoje mišljenje o detaljima nesreće i samom avionu kojim su upravljali piloti.

"Ovo je jedan od legendarnih aviona hladnog rata, ovakve lovce Jugoslovensko vazduhoplovstvo je imalo u velikom broju", rekao je Vojinović.

Kako Vojinović navodi, ovaj avion je poslednji preostali u naoružanju i služio je za obuku vojnih pilota. Poslednji remont na avionu odrađen je 2016. godine, kada mu je zamijenjena cjelokupna tehnologija, a njegova upotreba bila je planirana do 2026. godine.

Prema pretpostavkama vazduhoplovnog stručnjaka, glavni razlog pada aviona jeste nedovoljna obučenost pilota.

"Možemo pretpostaviti da je jedan od članova ove posade bio jedan od starijih pilota, koji nisu bili preobučeni za ovaj vid letjelice, koji je osavremenjen",  zaključio je Vojnović u Udarnim vijestima Kurir televizije.

Kod Loznice se jutros dogodila avionska nesreća.

Povrijeđen muškarac u čije dvorište se srušila letjelica. U blizini olupine nađeni su djelovi tijela. Potvrđeno da su poginula oba pilota.

Avion je pao u blizini sela Brasina, na obroncima Gučeva.

Ministarstvo odbrane Srbije je objavilo da je avion pao tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova. Riječ je o avionu Mig 21 Vojske Srbije.

Prema riječima očevidaca, čula se jaka eksplozija zbog čega su mještani uznemirili.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su oba pilota poginula.

Tagovi