Region

SUĐENJE ZA BRUTALNI NAPAD NA MLADIĆA U NOVOM SADU: Prebijeni u sudu, branioci tražili izuzeća

Autor Ana Božović Izvor Kurir

M.M. (28), koga je, kako se sumnja, 24. avgusta Ivan Kontić (30) brutalno pretukao u Novom Sadu, a onda mu onesviješćenom polomio ruku, juče se prvi put pojavio u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, u pratnji svojih advokata, kako bi svjedočio o incidentu, piše Kurir

Izvor: AMG/printscreen

Kako saznaje Kurir, on nije saslušan.

"Tražili smo izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično djelo prvo kvalifikovano kao teška tjelesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva", kaže advokat Goran Karadarević, koji zastupa O. L., osumnjičenog za učestvovanje u tuči. Da je zahtjev za izuzeće podnijet, potvrdio je za Kurir i branilac osumnjičenog L. V. Gvozden Grgur.

Za Kontićem je raspisana potjernica. M.M. i njegovi zastupnici juče nisu željeli da daju nikakve izjave. Inače, kako Kurir saznaje, i protiv M.M. se pred Osnovnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi postupak zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navodno, on se sumnjiči da je u februaru napao i udario policajca. Snimak brutalnog prebijanja, podsjetimo, osvanuo je na društvenim mrežama. M.M. je u početku navodno odbijao saradnju s policijom, pa je tek 2. septembra otkrio ko mu je nanio teške povrede.

Tagovi