Region

Vučić: Putin mi se IZVINIO zbog komentara Zaharove

Autor Georgi Mitev Šantek Izvor mondo.rs

Putin i Rusija nam se nikada nizašta nisu izvinjavali ali ovoga puta su se i predsednik Rusije i šef diplomatije Lavrov obojica izvinili zbog incidenta koji je napravila službenica ministarstva spoljnih poslova, kaže Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ovako je u gostovanju na RTS-u predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio kako je zavrišio incident na ivici skandala koji je pričinila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, komentarišući na društvenim mrežama raspored sedenja na razgovorima u Vašingtonu.

Zaharova je na svom Facebook-u neprimernom fotografijom scene iz filma "Niske strasti", na kojoj glumica Šeron Stoun visoko prekršta noge, "prokomentarisala" susret srpskog i američkog lidera.

"Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da ste na ispitivanju, sedite kao na fotografiji br. 2. Ko god da si. Veruj", napisala je tada portparolka ruske diplomatije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telefonskom razgovoru obavestio ruskog predsednika Vladimira Putina o razgovorima u Vašingtonu i Briselu, vođenim 4. i 7. septembra, a ruski predsednik mu se izvinio zbog incidenta Zaharove i rekao da iza toga ne stoji ni ruska država ni on lično.

Izvinjenje je uputio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je objasnio da to nije stav njegovog ministarstva nego lični gaf njegove službenice.