Region

Nastavak prljave kampanje interesnog lobija u cilju urušavanja Telekoma Srbija

Izvor mondo.rs

Poslovno interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom nastavlja brutalnu kampanju urušavanja srpske kompanije, Telekom Srbija.

Izvor: MONDO / Telekom Srbija

"Ponavljamo, cilj takvih napada je sprečavanje uspona Telekoma Srbija, koji sada već bez ikakve sumnje utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe.

Podsećamo da Telekom Srbija nikada nije krio svoju poslovnu saradnju sa jednim od vodećih digitalnih sistema u regionu, na čelu sa Wireless Media, koji ima vrhunsku ekspertizu i iskustvo u oblasti medija, telekomunikacija i internet poslovanja. Saradnja sa ovim digitalnim sistemom nam je značajno doprinela da na tržištu brzo odgovorimo konkurenciji u oblasti ponude TV kanala, proizvodnje multimedijalnog sadržaja kao i njegove digitalne promocije i distribucije. Nakon višegodišnje saradnje možemo odgovorno da tvrdimo da ista ima pozitivan efekat kako na naš nastup na tržištu tako i na vrednost kompanije. Opravdanost ove saradnje su, pored svih upravljačkih instanci Telekoma Srbija, potvrdile i dve renomirane svetske revizorsko-konsultantske kuće.

Bilo koje poređenje sa našom direktnom konkurencijom Junajted grupom, pokazalo bi da smo sa neuporedivo manje finansijskih sredstava uloženih u razvoj medijskih sadržaja došli do toga da imamo lidersku poziciju na tržištu kada je reč o ponudi multimedijalnih sadržaja, TV kanala i digitalnih servisa.

Oduvek su sva poslovna dokumenta i svi ugovori Telekoma Srbija dostupni svim nadležnim organima, uključujući i Tužilaštvo, ali ne i našoj direktnoj konkurenciji i njihovom poslovno interesnom lobiju, koji koristi sva sredstva da uništi našu kompaniju, uključujući i industrijsku špijunažu", navodi se u saopštenju.