Region

"OVO JE STVARNO PREVIŠE": Raste BES TURISTA U HRVATSKOJ, sačekao ih je NOVI ŠOK!

Autor Lana Stošić Izvor mondo.rs

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj turisti iz velikog broja zemalja našli su se u problemu, što je kod velikog broja onih koji su došli da uživaju u Jadranskom moru izazvalo bes.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/darios44

Oko 20.000 Britanaca koji su letovali u Hrvatskoj pokušavaju da se vrate kućama pre nego što sutra na snagu stupi nova odluka o tome da po povratku iz Hrvatske moraju u 14-dnevni karantin.

Nesrećnim Britancima koji su naprasno morali da prekinu odmor, nakon što je Hrvatska stavljena na crvenu listu, u poslednjih 24 sata dočekalo je novo neprijatno iznenađenje, koje su im pripremile aviokompanije.

Najjeftiniji direktni let British Airwaysa iz Zagreba do londonskog Heathrowa danas je 286 funti. S druge strane, najjeftiniji let kompanije Eurowings, uz presedanje u Štutgartu je 230 funti.

U problemu su i nemački turisti, ali i oni koji dolaze iz susednih zemalja kao što su Austrija i Slovenija.

Nemački turisti imaju opciju da se u Hrvatskoj testiraju i taj test vredi 48 sati, a druga opcija je da se testiraju po dolasku u Nemačku.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno odseda 9.000 Nemaca, a neki od tih nemačkih gostiju nisu znali za odluke svoje vlade.

Naime, Nemačka je Hrvatsku stavila na crvenu listu što znači da će njihovi državljani po povratku iz Hrvatske moraju u 14-dnevni karantin.

Tako je bila u neznanju i jedna porodica iz Nemačke koja odmara u Vodicama.

“Meni je to bilo veliko iznenađenje. Zbog toga što smo planirali u Hrvatskoj da ostanemo još nedelju dana. Međutim nakon što smo saznali, odmah smo shvatili da ćemo sutra morati da krenemo za Nemačku”, rekla je ona.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je prijavljeno rekordnih 265 novozaraženih, a preminula je jedna osoba.

Najviše slučajeva je prijavljeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, čak 103, pišu hrvatski mediji.