STRAŠNO!

Djevojčicu u Beogradu umalo zaklala AMERIČKA AKITA!

Autor Lana Stošić

Petogodišnju devojčicu zamalo je preklao komšijski pas rase američka akita dok se sa drugima i starijom sestrom igrala na igralištu u beogradskom naselju Železnik.

Izvor: Kurir/Privatna arhiva

Pas koji je u trenutku napada u Ulici Bore Radojevića bio sa vlasnikom Goranom M. djevojčicu je zaskočio više puta izgrizao po vratu, a prema procenama ljekara, milimetri su falili da joj zubima presječe krvni sud na vratu, što bi po nju bilo kobno.

Majka male Sonje Marija Jovanović kaže da njena ćerka ima ugrze i po ramenima i nadlaktici i pita se šta treba da se desi da bi se stalno na put neodgovornim vlasnicima pasa u Beogradu.

“Moja djevojčica je zadobila povrede na dečjem igralištu, gde vlasnici pasa ne bi smeli ni da izvode pse, a pogotovo da šetaju bez korpe opasne pse kakva je akita. Ćeka je bila u društvu sa svojom starijom sestrom od deset godina. Bile su na igralištu na kom se svakodnevno igraju kada je komšija došao sa svojim psom. Djeca ko djeca, pitala su da li smeju da ga pomaze, rekao im je da smiju jer ne grize… Dijete nije ni stiglo da pruži ruku da ju je pas uhvatio za vrat i počeo da ujeda, dok su ostala djeca, uključujući i moju stariju ćerku, vrištala i pokušavala da joj pomognu. Vlasnik je uspio da otrgne psa od moje djevojčice tek kad joj je ovaj naneo više ugriza po ramenima rukama i vratu, a taj po vratu, kako nam je rečeno, mogao je biti i smrtonosan”, rekla je majka djevojčice koju je napao pas.

Ona kaže da su joj obje ćerke pretrpele toliki šok da ni dva dana posle incidenta koji je zamalo prerastao u tragedij, ne mogu normalno da pasvaju.

Policija je ovim povodom saslušala valasnika psa.

Majka djevojčice je podnela krivičnu prijavu.

Predmet je proslijeđen nadležnom tužilaštvu.

(Mondo/Informer)

Tagovi

pas