Opravdanje?!

Srbin koji ide na proslavu "Oluje" objavio ispovest na Facebooku

Autor Jelena Stokić

Potpredsednik hrvatske Vlade, član Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević naveo je na Facebooku da će ići na obeležavanje 25. godišnjice od hrvatske vakcije "Oluja" i da ide "otvorenog srca."

Izvor: Screenshot/YouTube


"U Knin idem otvorena srca, iskreno, s nadom da ova Vlada može napraviti taj tako važan korak, korak prema budućnosti, boljem društvu, društvu razumevanja, poštovanja i tolerancije i da možemo izaći iz rovova u kojima smo ukopani. Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom", naveo u poruci potpredsednik Vlade Hrvatske.

Milošević je naveo da u Knin ide kao potpredsednik Vlade Republike zadužen za ljudska prava.

"Kao član Vlade, Srbin iz Hrvatske, svestan opterećenja ratnog nasleđa u društvu koje osećaju Srbi u Hrvatskoj, ali ne samo oni, nego i svi građani Republike Hrvatske, moram razmišljati racionalno i odgovorno te pokušati doprineti boljem društvu i građenju kulture mira", naveo je on.

"Nije mi bilo lako doneti ovu odluku kako zbog privatne porodične tragedije, tako zbog svih onih Srba koji su u Oluji nekog izgubili, onih koji su u izbeglištvu kao i onih koji su se vratili, iako im je proces povratka opstruiran. Sudbinu tih ljudi dobro znam jer skoro celi profesionalni i politički staž, proteklih 18 godina, pomažem u rešavanju njihovih problema”, napisao je Milošević.



Organizatori su juče saopštili da će na centralnom skupu povodom godišnjice "Oluje" 5. avgusta uz predstavnike državnog vrha govoriti i penzionisani general Ante Gotovina, koji je u Hagu oslobođen odgovornosti za ratne zločine tokom i posle te hrvatske vojno-policijske akcije.

U Kninu će na godišnjicu akcije Oluja govoriti i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsednik Sabora Gordan Jandroković.

Najava da će Milošević, koji je i potpredsednik nove hrvatske vlade, otići na centralni skup povodom godišnjice akcije "Oluja" 5. avgusta u Kninu, izazvala je u srpskoj javnosti dosta reakcija, pretežno negativnih.

Predsednik Srbije kaže  da nije oduševljen ali da će ćutati i neće reći niejdnu tešku reč.

Tagovi