Nema predaha u BiH

BUKTI epidemija u Bosni i Hercegovini: REKORDAN broj novozaraženih!

Autor Nataša Petrović

Evo najnovijih informacija o korona virusu u Bosni i Hercegovini!

In this photo taken on Tuesday, April 21, 2020, a medical worker puts on protective gear in order to assist coronavirus patients at the intensive care unit of Vinogradov City Clinical Hospital in Moscow, Russia. Reports of Russian medical workers becoming infected with the coronavirus are emerging almost daily as the country copes with a growing number of patients. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Izvor: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

U Bosni i Hercegovini su, kako je danas saopšteno, za 24 časa registrovana 434 nova slučaja zaraze korona virusom, od čega 309 u Federaciji BiH, 123 u Republici Srpskoj i dva u Distriktu Brčko. To je rekordan broj pozitivnih na korona virus od početka epidemije.

Od ukupnog broja testiranih pozitivno je 24,7 odsto osoba.

Od posledica korona virusa u protekla 24 časa je umrlo 11 osoba: šest u Federaciji BiH i pet u RS.

U BiH je od početka epidemije umrlo 339 osoba, a korona virusom je zaraženo ukupno 11.878.

U protekla 24 časa u Federaciji BiH testirano je 1.207 uzoraka, od kojih je 309 pozitivno na korona virus.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U poslednja 24 časa u RS je na koronu testirano 549 uzoraka, a kod 123 ljudi je potvrđena zaraza korona virusom. Najviše novoobolelih je iz Banjaluke - 22.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi