Svaka čast

HRABRA MIRNA: Spasila invalida iz automobila koji je tonuo

Autor Danijela Pašić

Zagrepčanka Mirna Mrčela je tokom nevremena u hrvatskoj prestonici priskočila u pomoć čoveku koji je u podvožnjaku bio zarobljen u automobilu iz kojeg nije mogao da izađe zbog vode koja je poplavila delove grada.

Izvor: Tanjug/HINA/ ADMIR BULJUBASIC/ nr

Videvši da čovek u automobilu ne može da izađe, ostavila je telefon, skinula patike i gornji deo trenerke i ušla u vodu.

"Ja sam preksinoć izašla sa psima i čula sam da neko viče i nisam znala šta se događa dok nisam došla bliže. Videla sam auto kako tone i jednu devojku koja je vikala muškarcu da izađe napolje", ispričala je Mirna.

Međutim, ona nije videla da čovek ne može da otvori vrata. Tamo su, osim te devojke, bila još dvojica mladića.

"Pitala sam ih da li su zvali nadležne, a oni su mi rekli da jesu, ali da su svi na intervencijama. Kada sam videla da čovek ne može da izađe, vezala sam pse, skinula patike i ušla u vodu. Prvo sam mogla da hodam, ali kada sam došla do auta, morala sam da zaplivam", ispričala je Mirna.

"On je s unutrašnje strane gurao vrata, a ja sam vukla spolja, pa smo ih zajedno otvorili. Videla sam da nešto uzima iz kola, ja sam mu rekla da pusti sad stvari, ali mi je odgovorio: Ali to mi je noga. Tek sam onda shvatila da je invalid i da nosi protezu. Dodao mi je protezu i uspeo je da se popne na krov automobila. Procenila sam da bih napravila više štete nego koristi ako krenem da ga vučem kroz vodu, a i vrlo su brzo došli vatrogasci", ispričala je Mirna.

Dodala je i da joj je devojka koja je vikala pomagala.

"Znam samo da se zove Zorana. Dočekala me je s ćebetom", rekla je Mirna.

Čovek koga je hrabra devojka izvukla iz automobile koji je tonuo u bujici je Josip Šimić, invalid je koji umesto noge ima protezu, a njegova je supruga posle svega za RTL kazala: ''''Kad pomislite da nema dobrih ludi, dogodi se ovo. Žena je doslovno doplivala do Josipa''''.

(MONDO/Index)

Tagovi