Region

Dačić: Srbiju ne interesuju unutrašnje stvari Crne Gore

Autor mondo.me Izvor Kurir

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić oštro je odgovorio crnogorskom kolegi Srđanu Darmanoviću nakon njegove izjave o Srbiji.

Ivica Dačić
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski šef diplomatije je rekao da je vlast u Srbiji "milion puta" navela da je ne interesuje miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore

Dačić je dodao da Srbiju samo interesuje položaj i prava srpskog naroda u našoj zemlji što je, kako ocjenjuje, apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama.  

"Čime se to Vučić umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore, na protiv, stalno ukazuje da problemi treba da se rješavaju dijalogom crnogorskih vlasti sa srpskim narodom u Crnoj Gori i SPC", kaže Dačić.

Dačić je povodom izjave Darmanovića da Vučić želi da sruši vlast u Crnoj Gori i da srpski predsjednik želi da Crna Gora postane srpska država rekao da nikad nije čuo Vučića da Crnu Goru naziva srpskom državom.

"Ali sam čitao crnogorskog kralja Nikolu koji kaže u oktobru 1913-e da su hrabre vojske dviju srpskih kraljevina Crne Gore i Srbije oslobodile srpstvo na jugoistoku Balkana, kao i da se pristupilo razgraničenju među dvije srpske kraljevine. Pa kakav je onda kralj Nikola srpski nacionalista, što se njega ne odreknete", upitao je Dačić u pisanoj izjavi i dodao: 

"I, na kraju, pošto Darmanović ponovo prijeti NATO snagama, da mu još jednom poručim da je malo NATO, zaboravio je da pozove i OVK i mudžahedine, tradicionalne istorijske saveznike crnogorskog naroda. Šta li bi rekao kralj Nikola?".

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je za televiziju Nova M da Crna Gora nije obnovila svoju nezavisnost da bi bila bilo čiji satelit.

"Svedočimo jednoj gruboj medijskoj kampanji kakva nije viđena od Miloševićevog režima, a sve u cilju da se predstojeći izbori u Crnoj Gori usmjere u željenom pravcu", rekao je on za televiziju Nova M.