NAJNOVIJE INFORMACIJE

KATASTROFA U SRBIJI: Čak 18 mrtvih, OGROMAN broj zaraženih!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Dnevni presjek slučajeva korona virusa u Srbiji!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Wavebreakmedia

Prema najnovijem dnevnom presjeku, 10. jula u 15 časova, u Srbiji je od korone umrlo još 18 osoba, a zaraženo je još 386 ljudi. Na respiratoru je 130 pacijenata.

Ukupno je u Srbiji registrovano 17.728 slučajeva, i 370 smrtnih ishoda. Zbog situacije sa korona virusom, Ana Brnabić se vanredno obratila javnosti u 15.15 časova, i rekla da je po broju smrti ovo najgori dan do sada. Kada su u pitanju pacijenti na respiratoru, gore je bilo u aprilu, kada ih je bilo 146. Najveći broj zaraženih Srbija je zabilježila 16. aprila, sa čak 445 slučajeva.

U petak je objavljeno da u bolnicama u Beogradu zvanično više nema mjesta, pročitajte gde sada moraju kovid pozitivni pacijenti koji zahtevaju hospitalizaciju.

Krizni štab će se od ponedjeljka ponovo obraćati uživo javnosti svakog dana u 15 časova, zbog pogoršanja epidemijske situacije u Srbiji.

Samo tokom jedne noći, u Novom Pazaru preminulo je deset oboljelih, dok je u Vojvodini u protekla 24 časa preminulo četvoro ljudi.

Svjetska zdravstvena organizacija je u petak saopštila da pandemija ne usporava, da je situacija dramatična i da nas njen vrhunac tek očekuje.

Pogledajte grafički prikaz broja umrlih i zaraženih.

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut

Izvor: Ilustracija MONDO/ Podaci Institut Batut