Region

Nakon dva dana protesta povrijeđeno 118 policajaca

Autor mondo.me Izvor CDM portal

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povrijeđeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, piše CDM.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

“Građani su i sinoć bili svjedoci nevjerovatnih razmjera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mjere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi“, rekao je Rebić i dodao da su tokom sinoćnih protesta procesuirane 153 osobe.

On je takođe istakao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i imovinu Republike Srbije.

„Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspjeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama“, naglasio je Rebić.

Rebić je podsjetio da je policija i sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.

„Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbjednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Riječ je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana je zapravo ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a.

Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama“, istakao je Rebić.

Tagovi