Region

HAOS U NOVOM SADU: Opsada pred gradskom kućom! VIDEO

I u Novom Sadu u toku su protesti.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Građani su počeli da se okupljaju danas od 18.00 časova. Protest je je organizovalo više organizacija preko drustvenih mreža, a posle obraćanja Mirana Pogačara iz Združene akcije "Krov nad glavom", građani su krenuli u protestnu šetnju.

Reproter MONDA javlja da su okupljeni lupali na vrata Radio-televizije Vojvodine. U jednom trenutku oni su razbili staklo na vratima.

Jedan muškarac je tom prilikom povređen, pa su pozvali Hitnu pomoć.

Vidi se krv na trotoaru.

Prema poslednjim informacijama, kamenovane su i prostorije Srpske napredne stranke.

 Na društvenim mrežama objavljena je fotografija ispred RTV-a na kojoj se vidi policijski kordon, ispred koga su pocepene novčanice koje su navodno okupljeni bacali na policiju.

Demonstranti su stigli do Gradske kuće gde takođe lupaju na vrata.
Na licu mesta se nalaze i pripadnici Žandarmerije.

Protest se održava zbog najave uvođenja policijskog časa, kao i sinoćnjih dešavanja u Beogradu.

Na početku okupljanja došlo je do rasprave između, kako se navodi, predstavnika različitih ideologija oko toga ko će govoriti prvi i ko je zašto došao.

Desno orijentisani demonstranati su došli sa zastavom Kosova, dok "levi" nose transparent "ko tebe pendrekom ti njega revolucijom", prenosi portal.

Učesnici traže ostavku Kriznog štaba i "istinu".

Skup je raštrkan, ali je najveći broj učesnika, uglavnom mladih i studenata na ulicama oko Srpskog narodnog pozorišta i u samom centru grada.

Novosađani tvrde da nisu politički angažovani i da ne žele da trpe nove mere, koje će im zabraniti kretanje i zadržati ih u kućama. Ipak, neki ne nose maske, mada se većina pridržava ove propisane mere.

Protesti u Vojvodini za sada su mirni i njeni okupljeni poručuju da su u njima zajedno sa svima, koji žele mirno da pokažu svoje nezadovoljstvo protiv restriktivnih mera struke.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NAŠEG REPORTERA:

Tagovi