Reagovali...

UKLONJEN SRAMAN grafit protiv Srba u Splitu! (FOTO )

Autori Aleksandar Nastevski Ivan Pavlović

U Splitu je uklonjen grafit s krajnje neprimernom porukom pretnje silovanjem Srpkinja i njihove dece, kakva je i ranije viđena u hrvatskoj javnosti.

Ovo je ispisano na pumpi kod Vrčina
Izvor: MONDO/P. V.

Protiv nepoznatog počinitelja biće podignuta prijava, prenosi Dalmacija danas pozivajući se na navode gradskih vlasti.

Na jednom biračkom mestu u Splitu osvanula je danas krajnje neprimerena poruka pretnje silovanjem Srpkinja i njihove dece, kakva je i ranije viđena u hrvatskoj javnosti.

Poruka puna mržnje i pretnje dočekala je birače ispisana na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole "Kman-Kocunar", koja je i jedno od biračkih mesta u Splitu.

Ovo nije prvi put da se Srpkinjama i njihovoj deci preti silovanjem. Nedavno su najvijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent sa istiom neprimerenom porukom, prenosi Tanjug.

Novosti pišu da je grafit iz Splita samo još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskoj javnosti, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava.

Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada deci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gde ga danas može videti veliki broj građana koji će izaći na izbore”, navode Novosti.

Podsećamo, jedan muškarac jutros je u Zagrebu glasao obučen u majicu HOS-a na kojoj je ustaški pozdrav "Za dom spremni".

U Hrvatskoj se danas održavaju parlamentarni izbori! Birališta su otvorena u 7 sati.

Primenjivaće se mere zaštite, a građanima je preporučeno da nose maske i da ponesu svoje hemijske olovke kojima će glasati.


Tagovi