Region

Srbija donirala još 100.000 eura za razvoj vakcine protiv korone

Autor mondo.me Izvor Kurir

Na zajednički poziv predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen i organizacije Global citizen, Vlada Republike Srbije donira dodatnih 100.000 eura za istraživanje i razvoj vakcine protiv Covid-19, piše Kurir.

Izvor: Guliver/Getty Images/Manjurul

Donaciju je u ime Vlade Srbije najavila ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović na današnjem video samitu pod nazivom "Globalni cilj: Ujedinjeni za našu budućnost" koji je inicirala predsjednik EK Fon der Lajen.

Kako prenosi Kurir, Joksimović je tom prilikom podsjetila da nakon nepuna dva mjeseca od izuzetno uspješne međunarodne donatorske konferencije koja je održana 4. maja u okviru Globalnog odgovora na korona virus, kada je Srbija donirala dva miliona eura za razvoj vakcine, danas najavljujemo dodatnu pomoć u iznosu od 100.000 eura, saopštilo je resorno ministarstvo.

"U prethodnom periodu smo mnogo radili na oporavku naših privreda i na tome da osiguramo bezbjednost naših građana. Posmatrajući stanje širom svijeta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni", rekla je Joksimović.

Ona je naglasila da nas napori poput globalne kampanje "Ujedinjeni za našu budućnost" kojoj se Srbija pridružila, podsjećaju da nismo sami u toj borbi i da smo zajedno jači.

Tagovi