Region

U Hrvatskoj ogroman skok - 95 novih slučajeva za 24 sata, "rekord" i u BiH

Autori mondo.me Zora Ćirković Izvor Agencije

Evo kakva je situacija u regionu.

Izvor: Guliver/Getty Images/Juliano703

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je drugi najveći rast novootkrivenih slučajeva od početka epidemije.

Čak 40 novozaraženih je iz Osiječko-baranjske županije, a 25 ih je iz Zagreba.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je registrovano 2.483 slučajeva korona virusa, 2.149 ih se oporavilo, a trenutno su na bolničkom lečenju 42 pacijenta. Preminulo je 107 ljudi.

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata registrovano 119 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najviše od početka epidemije, a juče ih je bilo 88.

U FBiH je potvrđeno 57 novih slučajeva, a u Republici Srpskoj 62, a ukupan broj obolelih od početka pandemije u BiH porastao je na 3.795.

U Federaciji BiH su zabeležena dva nova smrtna slučaja osoba srednjih godina.

U Sloveniji je potvrđeno još šest novih slučajeva novog korona virusa, a novi slučajevi zabeleženi su širom zemlje, objavila je danas slovenačka vlada.

U protekla 24 sata testirano je više osoba - 1.212, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj, prenosi STA.

Od početka epidemije od virusa kovid-19 obolelo je 1.547 osoba, dok je preminulo ukupno 111.

Od trenutno aktivnih slučajeva, njih sedam je hospitalizovano, od kojih je dvoje na odeljenju intenzivne nege.

Još šest osoba, svi iz Rožaja, zaraženo je korona virusom, čime je broj aktivnih slucajeva infekcijeu Crnoj Gori porastao na 65, saopšteno je u sredu uveče iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

"Od jutrošnjeg preseka laboratorije IJZCG završile su analizu 57 uzoraka,od kojih je šest bilo pozitivno na novi koronavirus. Svi novopozitivni su iz Rožaja. Pet su kontakti ranije obolelih dok se šesti može povezati sa boravkom u BiH", navode iz Instituta.

Četiri pacijenta koja se u KC CG leče od kovida-19 stabilno su, a jedna osoba priključena je na respirator, navodi RTCG.