Region

PRVE ŽRTVE POPLAVA U SRBIJI:Stradao stariji bračni par iz sela kod Kraljeva

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Osamdesetogodišnjaci Rade i Cmiljka Bogojević, čija se kuća nalazi nedaleko od manastira Studenica, u ataru sela Đakovo, verovatno su prve žrtve poplava na kraljevačkom području

Izvor: MONDO kolaž/MUP Srbije/Strahinja Stojanović

Ovu informaciju potvrdili su meštani ovog sela i predsavnici Gradskog štaba za vanredne situacije koji se nalaze na terenu.

Prema njihovim rečima, nabujala reka Studenica delimično je promenila tok jutros i, praktično, je „opkolil“ porodičnu kuću Bogojevića.

Njihov sin, koji živi nedaleko od kuće svojih roditelja, ali na višoj koti, poslednji put sa njima uspeo je da se čuje jutros oko šest časova, navodi kraljevački portal Krug.

Tokom dana, bilo je više pokušaja spasilaca da priđu kući Bogojevića, a na kraju je za spasavanje ljudi angažovan i helikopter MUP-a. Jedan spasilac uspeo je da dođe do kuće, ali Bogojeviće u njoj nije uspeo da pronađe.

Podsećamo snažne padavine napravile su haos širom Srbije - izlile se reke, rečice i potoci.

Nabujala voda ruši mostove, odnosi splavove i prodira u domaćinstva širom zemlje.

Proglašena je vanredna situacija u gradu Loznica, opštinama Mali Zvornik, Krupanj, Osečina, Mionica, Lučani i na delu opština Ljubovija, Kosjerić i Arilje, saopštio je MUP.

Situacija je stabilnija u Krupnju, Loznici, Osečini, dok je u Ljuboviji, Guči, Lučanima i Arilju situacija još kritična i prati se stanje na terenu.

POGLEDAJTE SNIMKE MONDO REPORTERA SA LICA MESTA:

 Šetalište u Ivanjici je bilo pod vodom:

Tagovi