Region

IZBORI U SRBIJI: "Aleksandar Vučić - za našu decu" osvojila čak 62,7 odsto

Autor mondo.me

Prema prvim procjenama izbornih rezultata IPSOS-a i Cesida lista "Aleksandar Vučić - za našu decu" osvojila je 62,7 odsto glasova, lista SPS-JS 10,6 odsto, dok je iznad cenzusa za sada još SPAS Aleksandar Šapića sa 4,1 odsto.

Izvor: MONDO

Predstavnik Marko Uljarević iz IPSOS-a rekao je da, izuzimajću stranke manjina kojima je potreban prirodni prag, za sada nijedna lista ne prelazi cenzus.

"Realnu šansu ima POKS, koji je sada na 2,8 odsto. Realne šanse ima i Pokret ''Metla 2020'' sa 2,5 odsto, a na tom procentu se nalaze i Suverenisti", rekao je Uljarević za Televizuju Pink.

"Ali, moraćemo da sačekamo potpunu realizaciju uzorka, da vidimo šta će se dešavati sa glasovima sa Kosova i iz inostranstva. Ovo su indikativni rezultati", dodao je Uljarević.

On je naveo da, s obzirom na uzorak od 52,2 odsto, još nema precizne procjene izlaznosti, jer ona zavisi odakle dolaze novi glasovi, sa manjih ili većoh biračkih mjesta, pa će precizinijih podataka biti nakon što budu poznati finalni rezultati o broju ljudi koji su glasali na Kosovu ili u inostranstvu.

Uljarević je dodao da se, prema rezultatima istraživanja prije izbora, očekivalo da će PSG Sergeja Trifunovića imati bolji rezultat, odnosno očekivala se njihova realna šansa da uđu u parlament.

Možda ce vas zanimati

Tagovi