Region

Hrvatski policajci u pritvoru zbog NASILJA NAD MIGRANTOM!

Autor Ivan Pavlović Izvor index.hr

Dva policajca Policijske uprave karlovačke nalaze se u pritvoru i to zbog sumnje da su povrijedili ilegalnog migranta, stranog državljanina, javlja index.hr.

Izvor: MONDO/Danijela Pašić

U četvrtak, 11. juna, u večernjim satima, tokom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku stanicu Slunj doveden je strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili da je povređen.

"S obzirom na to da su iskazi učesnika događaja o okolnostima povređivanja bili oprečni, odmah se pristupilo sprovođenju radnji kriminalističkog istraživanja. Oštećena osoba u početku nije željela govoriti, ali nakon njegovog iskaza i iskaza policijskih službenika dobijene su oprečne izjave", rekli su u policiji. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik povredio migranta, dok je drugi policijski službenik propustio sprečiti takvo postupanje kolege i nije ga prijavio.

"Zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela obojica su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u pritvor.
Takođe, obojica su udaljeni iz službe i protiv njih će se pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti", rekli su u policiji za KA portal, prenosi index.hr.

Svjetska organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešnel (AI) saopštila je da je prošlog mjeseca grupu migranata koji traže azil hrvatska policija mučila na granici s Bosnom i Hercegovinom.