"Traži doktora"

Suđenje "Malčanskom berberinu": Roditelji devojčice LJUTI, bez izvinjenja!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Pred Višim sudom u Nišu održano ponovljeno pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću, poznatom kao "Malčanski berberin", koji je optužen za otmicu i zlostavljanje maloletne devojčice. "Nije nam se izvinio", rekli roditelji novinarima.

Izvor: MONDO/screenshot

Krajem maja ročište je odloženo, jer je sud utvrdio da optuženom nije dato pravo da se upozna sa sadržinom veštačenja njegove uračunljivosti, koji je obavila Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu.

Ročište će biti zatvoreno za javnost, a Jovanović bi trebalo da se na njemu izjasni o krivici. Potom bi sud trebalo da zakaže početak suđenja.

Majka devojčice je potom novinarima rekla da je početak suđenja zakazan za 8. jul. Otkrila je da je optuženi delimično priznao krivicu,  da je tražio da se saslušaju i lekari, a da je sve vreme izbegavao da pogleda roditelje svoje žrtve.

  Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne devojčice, nije mogao da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti. Protiv Jovanovića se istraga vodila zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta.

Za ta krivična dela zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

On je uhapšen 5. januara na groblju u rodnom selu Malča, posle 17-dnevne potrage policije za njim. Sumnja se da je 20. decembra 2019. godine u selu Suvi Dopresreo devojčicu koja je išla u školu i oteo je.

Tagovi