Ublažavanje mera

Suđenje za elitnu prostituciju: Odbrana za optužene tražila KUĆNI PRITVOR

Autori mondo.me Sandra Krstanović

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje optuženima za organizovanje elitne prostitucije, odbrana je za dvojicu optuženih tražila ublažavanje mjera-kućni pritvor.

Specijalni sud u beogradu
Izvor: MONDO/Sandra Krstanovic

Na današnjem nastavku suđenja advokati Darka Todorovića i Miloša Tanaskovića tražili su ublažavanje mjera, odnosno da ima se omogući kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Advokat Daraka Todorovića je kao razlog tome naveo da njegov klijent trenutno ima jako složenu porodičnu situaciju.

"Moj klijent je u veoma nezahvalnoj situaciji, s obzirom na to da je trenutno spriječen da isplaćuje alimentaciju za svoje dvije maloljetne ćerke, kao i da riješi svoj odnos sa suprugom", rekao je u svom izlaganju advokat jednog od glavnih optuženih.

Isti zahtjev podnio je i advokat Miloša Tanaskovića koji je u obrazloženju istakao da je njegov klijent pokazao inicijativu, priznao krivicu i zato ne postoji nikakva opsanost od bjega iz zemlje.

Oba predloga Tužilaštvo je odbilo, dok je sudija naveo da će konačna odluka biti donijeta na narednom ročištu

Suđenje se nastavlja 19. juna, kada je predviđeno da se iznesu završne riječi.

Podsjećamo na prethodnom suđenju od 16 optuženih  dvanaestoro je priznalo, dvoje je djelimično priznalo krivicu, dok je dvoje negiralo djelo koje im se optužnicom stavlja na teret.

Ova grupa, koja se tereti da je organizovala čitav lanac prostitucije na veoma profesionalnom nivou, otkrivena je novembra 2019. godine, nakon višemjesečnog praćenja.

Policija je tada privela 22 osobe, koji se sumnjiče da su uglavnom na području Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji i regionu, u iznajmljenim luksuznim stanovima organizovali pružanje seksualnih usluga za veći broj klijenata.

Oni su na taj način pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Mediji su tada pisali da je riječ o dvije odvoje grupe koje su međusobno, duži vremenski period, sarađivale.

Optuženi Miroslav Terzić, Darko Todorović, Saša Glišić označeni su kao organizatori ove dvije kriminalne grupe, koje su sarađivale među sobom.

Sem njih, privedeno je i sedam pripadnika obezbjeđenja, pet vozača, dva menadžera i pet djevojaka, koje su tvrdile da su radile kao sekretarice, odnosno ugovarale termine sa klijentima.

Inače, policija je prilikom pretresa stanova koje su osumnjičeni koristili zaplijenila veću svotu novca, za koju se sumnja da potiče od prostitucije, zatim, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, četiri vozila, kao i manja količina narkotika.

Policija je takođe prošle godine uhapsila Mihaila Maksimovića koji se tereti da je organizovao VIP prostituciju u Srbiji.

Maksimović je sumnjiči da je organizovao profesionalno fotografisanje djevojaka, koje su se bavile ovim poslom, radi prezentacije klijentima u katalogu.

Suđenje Maksimoviću počelo je februara ove godine, a on je na pripremnom ročištu djelimično priznao krivicu za ovo djelo.

On je priznao da je posredovao u prostituciji, ali je negirao krivično djelo trgovina ljudima za koje se, takođe, tereti.