Region

Vučić: Pozvaću Ðukanovića da posjeti Srbiju poslije izbora

Autor mondo.me Izvor MINA

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da će pozvati predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da posjeti Srbiju poslije izbora u toj državi.

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je kazao da je spreman uvijek da razgovara sa predsjednikom Crne Gore kako bi se riješili problemi u odnosima dvije države.

"Spreman sam i da pozovem Ðukanovića u posjetu Srbiji. Poslednji put smo razgovarali u Jerusalimu, otvoreno smo razgovrali o problemima Srpske pravoslavne crkve (SPC) i nismo se po tom pitanju saglasili", kazao je Vučić za TV Prva.

On je rekao da je uvijek spreman da razgovara ako se Ðukanović odazove tom pozivu.

"Postoji i u Srbiji uvijek jedan dio onih koji će da kažu, kojima je nekako krivo što sam stao na stranu SPC, ali nisam stao samo na stranu SPC, već i prava i pravde, kao i srpskog naroda. Moja dužnost je da brinem o srpskom narodu i van granica Srbije, ali ne ugrožavajući nezavisnost i suverenitet drugih zemalja", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da su izmišljali u početku da je to sve dogovorio sa Ðukanovićem, iako sa njim nije u kontaktu. "Nijesam se sa njim ni čuo, ni vidio".

"Slušam već sedam ili osam godina da sam spremio izdaju i izdao nešto što su oni predali, a ja uspio da vratim za pregovarački sto ono što je bilo izgubljeno. Isto slušam i o odnosu prema Srbima u Crnoj Gori", dodao je on, prenosi Tanjug.