Region

PONOVO BUKNULA KORONA, u Novom Sadu zaražene 22 osobe

Autori mondo.me Maja Gašić Izvor RTS

Taman kada se mislilo da je epidemija korona virusa "ugašena" u Vojvodini, stižu nove informacije.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Kako RTS nezvanično saznaje, u privatnom domu za stara lica u Petrovaradinu otkriveno je 16 zaraženih korisnika i šestoro zaposlenih.

Sedam korisnika doma u Petrovaradinu prebačeno je u Klinički centar Vojvodine, dok ostali imaju blažu kliničku sliku.

U 15 sati medijima će se ovim povodom obratiti inspektorka socijalne zaštite Maja Raljić.

"Povodom novonastale epidemiološke situacije u privatnoj gerontološkoj ustanovi u Petrovaradinu, pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova organizovaće danas u 15 sati ispred glavnog ulaza u zgradu Pokrajinske vlade izjavu za medije. Izjavu će dati inspektorka socijalne zaštite Maja Raljić", piše u saopštenju.

Kako prenosi portal 021.rs, sedam osoba, među kojima je i R.S. (69), prvi korisnik ovog doma kod kog je ustanovljeno prisustvo Covid-19 nakon prijema u Institut u Sremskoj Kamenici, sada se nalaze na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine. Prema nezvaničnim informacijama, samo već spomenuti R.S. ima ozbiljniju kliničku sliku.

Prema saznanjima ovog portala, u privatnom domu za stare oboleli su registrovani samo u objektu u Preradovićevoj 7, dok u drugom, koji se nalazi nedaleko u Ulici Čajkovskog 11b, nema korona pozitivnih.