Region

Korona se vratila u Sarajevo, novi slučajevi u RS, a Slovenija?

Autori mondo.me Maja Gašić Izvor Tanjug

Presek stanja u zemljama regiona.

Izvor: Guliver/Getty images, Udom Pinyo

U Sarajevu je nakon družeg vremena potvrđen jedan slučaj novog korona virusa, dok je u ostatku BiH potvrđeno 11 novih slučajeva, izjavila je danas direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Kako je precizirala, od 12 novih slučajeva konstatovanih na području Federacije BiH, jedan je iz Sarajeva a 11 iz Tešnja, čime je ovaj grad postao novo žarište u BiH. Poslednji slučaj zaraze evidentiran je u Sarajevu 16. maja.

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj registrovano je osam novih slučajeva obolelih od korona virusa, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.438 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba. Od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 979 osoba.

U Sloveniji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavljeno je na sajtu slovenačke vlade. Nije bilo ni preminulih, a trenutno je u toj zemlji aktivno svega pet slučajeva. Pacijenti su u bolnici, ali niko od njih nije na intenzivnoj nezi, prenosi STA.

Od početka epidemije u toj zemlji zabeleženo je 1.477 obolelih, a preminulo je 109 osoba.