"Tante za..."

Dačić: Kad Er Srbija dobije dozvolu, tada će i Montenegroerlajnz

Autor Danijela Pašić Izvor Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odluka o zabrani sletanja aviona kompanije „Montenegro erlajns“ nije politička odluka i mjera reciprociteta.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

On je rekao da je to, kako kaže, mjera vazduhoplovne civilne vlasti koja se isključivo bavi pitanjima srpskog avioprevoza, koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima.

„Juče ste mogli da vidite koliko i ovdje u Beogradu ima nerazumijevanja i lobiranja za interese crnogorske vlasti povodom odluke da Monenegro eraljanz ne dobije dozvolu za slijetanje u Beogradu“, primijetio je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

Niko, primjećuje Dačić, ne pita Mila Ðukanovića i Duška Markovića što nisu dali dozvolu Er Srbiji da sleti u Podgoricu i Tivat.

"Kada bude dobila Er Srbija dozvolu, dobiće i Montenegro eraljanz“,poručio je Dačić

"Pa šta smo mi, jesmo li mi budale, kakve mjere reciprociteta? Još da njihovi mogu da lete, a naši ne mogu da lete, i onda kao to je strašna mjera Srbije, pogodila je strašno Crnu Goru. Nema tu sentimentalnosti, kada je riječ o civilno-vazduhoplovnim vlastima, tu nema politike", naglasio je Dačić.