Region

Ljajić o odluci Crne Gore: Ne vidim logiku, svi ćemo imati ŠTETU

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor RTS

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da se nada da odluka Crne Gore da ne dozvoli ulaz građanima Srbije od 1. juna nije konačna.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Premijer Crne Gore Duško Marković je izjavio da će od 1. juna Crna Gora otvoriti granice sa državama u kojima je najviše 25 oboljelih od korona virusa na 100.000 stanovnika. Tako će u Crnu Goru od početka idućeg mjeseca moći da uđu državljani Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije I Grčke. Srbija nije na listi.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručuje da će ova odluka o neotvaranju granice za građane Srbije imati direktne posledice i štetu po građane Crne Gore.

“A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gdje treba da idu naši građani kao turisti i gdje da ostave svoje pare”, rekao je za “Blic” srpski šef diplomatije.

Danas se oglasio i Rasim Ljajić. Rekao je da se nada će prevladati jezik interesa jer, kako je objasnio, ako se uđe u spiralu mjera i kontramjera, svi ćemo imati štetu.

"Nadam se da odluka nije konačna. Ne vidim logiku u toj mjeri. Ne treba praviti politizaciju i treba se vratiti na teren ekonomije i interesa, i ući u proces dogovaranja i rješavanja svih otvorenih pitanja", napomenuo je Ljajić za RTS.

Kako je kazao, Crna Gora bi trebalo da ima interes za najboljim odnosima sa Srbijom, ako ni zbog čega drugog, onda zbog velikog broja državljana Srbije koji ljetuju u CG.

"S druge strane, izvozimo preko 750 miliona eura robe u Crnu Goru, naročito tokom ljetnjih mjeseci. Želimo najbolje odnose sa svim zemljama, Srbija je na tom planu učinila puno", istakao je srpski ministar.



Tagovi