Region

"NIKAD ne bih primio VAKCINU Bila Gejtsa protiv korona virusa"

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Mnoge plaši vakcina Bila Gejtsa protiv korona virusa, a dr Branimir Nestorović kaže da je on nikad ne bi primio!

Beograd, 11. marta 2020. - Obracanje pulmologa Branislav Nestorovic nakon sastanka. Predsednik Aleksandar Vucic i premijerka Ana Brnabic sastali su se danas u 11.00 sati sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje ucestvuju u borbi protiv korona virusa, kako bi se razmotrilo uvodjenje novih mera, a nakon sto je u zemlji potvrdjeno 12 slucajeva zaraze. Sastanku, u zgradi Predsednistva, prisustvuju ministar zdravlja Zlatibor Loncar, ministar prosvete Mladen Sarcevic, ministar turizma Rasim Ljajic, ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic, ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlovic, ministar privrede Goran Knezevic, guvernerka NBS Jorgovanka Tabakovic i predsednik PKS Marko Cadez. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk
Izvor: DRAGAN KUJUNDZIC/FOTO TANJUG

Prof dr Branimir Nestorović je gostujući na televiziji objasnio zašto misli da je korona virus veštački stvoren, a komentarisao je i lekove protiv korona virusa i potencijalnu vakcinu Bila Gejtsa, koju, kako kaže, nikad ne bi primio.

"Interesantna je priča o hlorokinu, nas je spasao. Postoji preventivno uzimanje, kada se uzima svakog ponedeljka, ali mi to nismo preporučivali jer taj lek utiče na srce, može da poremeti srčani rad. Kombinacija lekova koju su Francuzi predložili je odlična", rekao je doktor.

"Bilo je tu svega i svačega, ostao je ružan utisak posle epidemije da su doktori u svetu bili svrstani politički. U Francuskoj ima bolnica gde ne daju hidroksihlorokin jer očekuju vakcinu. Nema jasne preporuke stručnjaka jer imate lek od pet-šest evra i potencijalnu vakcinu koja će da košta puno".

Zatim se dotakao i sporne vakcine Bila Gejtsa...

"Gejtsova vakcina je eksperimentalna, nikad je ne bih primio. Od 15 ljudi koji su je primili, troje ima vrlo ozbiljno komplikacije i potrebno im je bolničko lečenje", rekao je dr Nestorović i dodao da "pravljenje vakcine generalno ide kilavo".

Govoreći o tome šta je potrebno da bi on lično smatrao da je vakcina bezbedna, istakao je da generalno "prvo treba da se uverimo da će virus da ostane".

Tagovi