SKANDAL

Hrvatski admiral: Nama pripada dio Crne Gore, cijela BiH i dio Srbije!

Autori mondo.me Nezavisne Izvor mondo.rs

Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izazvao je pažnju javnosti u regionu pošto je rekao da cijela Bosna i Hercegovina i dio Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/NatanaelGinting

"Ovo nema veze sa Drugim svjetskim ratom, ali zna se da je cijela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Nek' bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve", rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

"Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i djelovi Banata",  dodao je Domazet.

Objašnjavajući stavove Lošo je naglasio da globalističkim lijevo-liberalnim centrima nisu interesantne lijevo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ (Hrvatska demokratska zajednica) rekao da je otet hrvatskom narodu uprkos još uvijek snažnoj emotivnoj vezi i djela članstva i biračkog tijela prema tom pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena "nikada žešćim velikosrpskim zahtjevima i namjerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH".

Domazet je admiral u penziji, a kako se navodi, učestvovao je u planiraju "Bljeska", "Oluje” i "Južnog poteza".

"Bivši predsjednik Srbije Slobodan Milošević je živ, a sanduk na njegovoj sahrani je bio prazan", rekao je svojevremeno Lošo, koji je prije tri godine bio savjetnik tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ovu šokantnu tvrdnju Domazet Lošo, koji je tada kao član Vijeća za državnu sigurnost saradnik hrvatske predsjednice, nedjeljama je iznosio širom Hrvatske na predavanjima o Domovinskom ratu za profesore istorije.