Region

Dačić OPET o Crnogorcima: Ne optužujte Srbiju, znate da nije tačno (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanović sastao se danas sa svojim kolegom iz Srbije, ali nisu pričali o zategnutim odnosima dvije zemlje.

Dačić: Ne optužujte Srbiju za nešto što nije tačno
Izvor: Tanjug

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović učestvovao je na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, na kojem je bio i srpski ministar Ivica Dačić, ali nije bilo prilike da razmijene mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori.

Dačić je ponovio da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, te da će Darmanoviću odgovoriti na optužbe kad se budu sreli.

Šef srpske diplomatije je rekao da se zainteresovanost Srbije za prava srpskog naroda u Crnoj Gori ne može da se tumači kao hegemonizam i da su za Srbiju prioritetna pitanja prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u našoj zemlji.'

'To je pitanje univerzalnog karaktera i značaja, to je uslov koji EU postavlja i pred Srbiju i Crnu Goru za ulazak u Uniju. I dalje čekam da mi odgovore ako su već svi ravnopravni u Crnoj Gori kako to da od Srba, kojih ima više od 28 odsto, nema nijednog koji je u vlasti'', rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Naglasio je da je najvažnije da Crna Gora probleme riješi dijalogom sa svojim građanima i svojom crkvom.

"Mi želimo da sve prođe mirno, zainteresovani smo za mir i stabilnost. Ne želimo da zaoštravamo odnose, ali ih upozoravamo da ne optužuju Srbiju jer znaju da to nije tačno'', poručio je Dačić.

Dodao je da ništa ne smije da ugrozi odnose između srpskog i crnogorskog naroda koji su, kako kaže, najbliskiji i naglasio je da u rješavanju tog problema treba naći zajednički jezik, a što su, kaže, savjetovali i Evropska komisija i SAD.

Dačić se zapitao i da li pritvor za Joanikija prava mjera?

Tagovi