Napeto

Vučić SJUTRA odgovara Đukanoviću i iznosi stav o zbivanjima u Crnoj Gori

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sjutra odgovoriti predsjedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću i iznijeti stav Srbije o SPC-u i srpskom narodu u našoj zemlji.

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je održao danas konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka  Ðukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u zemlji, a sutra će, kako saznaje Tanjug, odgovoriti Ðukanoviću i iznijeti stav Srbije po tim pitanjima.

Predsjednik Vučić je, kako je rečeno Tanjugu, više sati danas razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice, kojima se praktično najavljuje ukidanje SPC i formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca.

Vučić je tokom vikenda razgovarao sa političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i predstavnicima svih srpskih udruženja i organizacija, gdje je skrenuo pažnju da Srbija ne može da ćuti na ono što se dešava Srbima u Crnoj Gori, ali da su mogućnosti Srbije ograničene činjenicom da je riječ o drugoj, nezavinsoj državi.

Ono što ga je dodatno zabrinulo, prenio je, jeste da se ovi događaji mogu posmatrati u kontekstu predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, te strahovanje Srba u toj zemlji da je ideja da se njihov broj "smanji", te da su svi pritisci Podgorice usmjereni u tom pravcu.

Posle tog razgovora uslijedila je, međutim, možda i najradikalnija poruka Ðukanovića kada je riječ o položaju i zahtjevima Srba i SPC, koju nije uputio samo Srbima u Crnoj Gori, već i Srbiji.

Ðukanović je, naime, rekao da Crna Gora neće biti "prinesena" na žrtvenik Srbije.