Region

IZREŠETAN DRUG POKOJNOG TREFA!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Aleksandar Kostadinović (42), koji je bio osuđen zajedno sa Andrejem Kovačevićem, sinom ubijenog biznismena Vlade Trefa, ranjen je kad je posle telefonskog razgovora izašao ispred svoje zgrade

Izvor: Tanjug video/printscreen

Aleksandar Kostadinović (42), zvani Aca Tref, koji je robijao 13 godina zbog saučesništva u dvostrukom ubistvu u agenciji „Tref rentakar“ 1998, a koja je bila u vlasništvu čuvenog biznismena Vlade Trefa, ranjen je u srijedu oko 23.40 na Miljakovcu u Beogradu.

Na Kostadinovića su nepoznati napadači ispalili šest hitaca na ulazu u zgradu u kojoj živi. Kako saznaje Kurir, neposredno prije pucnjave Kostadinović je primio telefonski poziv, nakon čega je izašao iz zgrade.

- Tog dana nekoliko puta je razgovarao telefonom. Psovke i uvrede odzvanjale su zgradom. Dvadeset minuta prije ponoći primio je poslednji poziv, nakon čega je napustio stan u prizemlju, u kojem živi s bolesnom majkom. Kad je otvorio vrata zgrade, nekoliko napadača sasulo je rafal u njega, a potom su pobjegli - navodi izvor Kurira.

Kako dodaje, ranjeni Kostadinović uspio je da se automobilom odveze na VMA. - Imao je šest prostrijelnih rana, između ostalog, i na nogama i genitalijama, a pošto mu je ukazana pomoć, razgovarao je sa policijom, ali nije mnogo toga otkrio. Navodno, rekao je da nikoga nije vidio i da nema predstavu ko stoji iza napada. Za njim su raspisane i tri potjernice policije i tužilaštva - dodaje sagovornik.

Ranjeni Kostadinović nedavno je izašao iz pritvora, u kome je bio od 2017. godine zbog otmice.

- On je 2011. izašao sa trinaestogodišnje robije, ali je nastavio da se bavi mutnim radnjama - kaže izvor.

Kostadinović je dospio u žižu 1998, kad je u noći između 5. i 6. decembra s Andrejem Kovačevićem, sinom ubijenog biznismena Vlade Trefa, ali i još jednim saučesnikom, krenuo u pljačku agencije „Tref rentakar“, koja je nakon ubistva Vlade Trefa pripala njegovoj drugoj ženi Bojani Bajrušević. Pretpostavlja se da je Andrej bio nezadovoljan podjelom imovine, zbog čega je sa dvojicom drugova, Kostadinovićem i Filipom Gavrilovićem, osmislio pakleni plan.

Kovačević je blagajnicu Biljanu Stanojković iskoristio za ulazak u agenciju, jer je imala magnentu karticu za otvaranje vrata, a čuvara Bratislava Dačića, koga je dobro poznavao, ubio je hicem iz pištolja u glavu. Iz sefa su navodno odnijeli sedam i po miliona maraka, a blagajnicu su potom odvezli do Garaškog jezera i hladnokrvno je ubili. Kostadinović je zbog ovih krivičnih djela osuđen na 13 godina robije, a tada maloljetni Andrej Kovačević na 10 godina zatvora. Filip Gavrilović je posle zločina nestao i o njemu se i danas ništa ne zna, dok je Andrej 2006. poginuo u udesu.

Tagovi