Region

Na KiM deset novoobolelih od virusa, jedan slučaj u srpskim sredinama

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Evo kakvo je stanje na Kosovu i Metohiji kada je reč o virusu korona.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Broj osoba izlečenih od korona virusa na Kosovu porastao je za 38, na 336, dok se broj obolelih povećao za 10, na ukupno 823 od početka pandemije, saopšteno je u subotu uveče iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju, deset pozitivnih slučajeva su slučajevi kontakata, a najviše njih je iz opštine južna Kosovska Mitrovica (5).

U opštini Prizren juče su registrovana još tri slučaja i dva slučaja su iz Orahovca, prenelo je Kosovo onlajn.

Od početka pandemijske krize na Kosovu su preminule 22 osobe od posledica korona virusa.

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovan je jedan novi slučaj korona virusa, saopštio je u subotu uveče direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.

Jedno novoobolelo lice registrovano je u Zvečanu, naveo je sinoć Đurić na Instagramu u svom dnevnom izveštaju o korona virusu.

On navodi da je od početka pandemije u većinski srpskim sredinama na KiM od COVID-19 obolelo 105 osoba, 67 je izlečeno, a preminulo je osam pacijenata.

Oboleli su iz opština Kosovska Mitrovica (42), Zvečan (25), Leposavić (17), Zubin Potok (21). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (9), Studentski centar Kosovska Mitrovica (19), KC Kragujevac (2).

"U opštinama Gnjilane i Zvečan nabavili smo i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. U opštini Vitina obezbedili smo i podelili lekove. U opštini Zubin Potok obezbedili smo pakete pomoći za decu sa posebnim potrebama kao i socijalno ugroženim porodicama u selima Lučka Reka i Kopiloviće", dodao je Đurić.

Kancelarija za Kim je, kako je dodao, u opštinama Istok i Kosovska Kamenica podelila lekove i zaštitne maske i rukavice, dok je u Gračanici za 50 socijalno ugroženih porodica obezbedila hleb.

Tagovi