Region

Novo suđenje Šariću, zatražen kućni pritvor za Pljevljaka!

Autor mondo.me Izvor Kurir

U Apelacionom sudu u Beogradu najvjerovatnije će početi novo suđenje Darku Šariću (50), osuđenom na 15 godina zbog optužbi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Izvor: MONDO

Na tom suđenju bi trebalo da se izvedu novi dokazi i saslušaju svjedoci saradnici, a Šarićevi advokati su tražili da on posle šest godina i dva mjeseca izađe na slobodu ili da bude u kućnom pritvoru sa nanogicom, prenio je Kurir.

Sasvim je izvjesno da će veće Apelacionog suda preinačiti osuđujuću presudu Šariću i ostalima iz ove grupe i zakazati novi proces zbog svih nepravilnosti tokom prva dva suđenja! Na novom suđenju veće Apelacionog suda će samo izvesti određene dokaze, posle čega će, u tajnosti, donijeti konačnu presudu. Očekuje se da bi konačna odluka mogla biti donijeta u julu i na nju niko nema pravo žalbe!”, rekao je neimenovani sagovornik lista Alo.

Petočlano sudsko veće će odlučivati o presudi, ispisanoj na 600 strana, na sednici koja je zatvorena za javnost. Pošto je na snazi vanredno stanje, očekuje se da odluku o prvostepenoj presudi donesu u maju.

Šarić se nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu. U ćeliji je sam, posebno ide i u šetnju po zatvorskom krugu.

Dane prekraćuje čitanjem knjiga, a redovno dobija svu dnevnu štampu. Psihički je jak, ali već puca jer za šest godina i dva meseca nije doneta nijedna pravosnažna presuda za njega”, rekao je sagovornik beogradskog dnevnika.

U međuvremenu je stekao pravo na intimne posete supruge Lane Popović, koja treba da se porodi u maju. Šarić iz prvog braka sa Natašom ima odraslu ćerku, a sa Lanom ima sina od 11 godina.

Šarićev advokat Dejan Lazarević kaže da se njegov klijent ne boji koronavirusa.

Ranije smo išli s maskama kod njega, ali sada nema nijedno suđenje, pa ne možemo ni da idemo. Ima pravo na paket od porodice jednom mesečno, kao i na telefonski razgovor sa njima”, rekao je Lazarević.

Tagovi