Region

Nestorović kao Tramp: Korona virus JESTE nastao u laboratoriji!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Srpski pulmolog Branimir Nestorović o nastanku korona virusa i izjavi francuskog nobelovca koja je uzdrmala svet. Pominjao i Gejtsa, Trampa i KLONOVE!

Izvor: MONDO

Pulmolog prof. dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji "Fokus" na B92 i rekao da smatra da će u Srbiji umreti "još oko 40 ljudi" od korona virusa, da nas od njega štiti "srpski gen", a govorio je i o vakcini, teoriji o nastanku virusa u laboratoriji i izjavi francuskog nobelovca koja je podigla svet na noge.

"Virus je delo ljudskih ruku. Sve je krenulo od poznatog virusa kod slepih miševa, na kojem se intervenisalo da bi se 'humanizovao'. U tom trenutku se verovatno dogodila ili greška ili je sve procurilo iz laboratorije. Dobili su nešto što je suprotno od onoga šta su tražili", rekao je Lik Montanje, a sa ovom teorijom slaže se i Nestorović.

"To nije samo njegova ideja, Indijci su to objavili u februaru i morali su da povuku zbog reakcije Kine. Ako hoćete da napravite vakcinu, uzmete relativno bezazlen tip korona virusa, neki od prethodnih, i onda mu ubacite neke sekvence drugog virusa. Ovde se dogodilo ubacivanje HIV sekvenci, onih bodlji što se vide, učinilo je da postane neverovatno prijemčiv za ljudske ćelije, izuzetno lako se kači za njih. Povoljno je to što je rekao u drugom delu intervjua, koji izgleda niko nije čitao do kraja, veštački virusi ne mogu da budu mnogo otporni, i rekao je da će za mesec dana gubiti na virulenciji. On ne može da se 'izbori' sa prirodom, sposobnost infekcije i teških oblika opada," rekao je Nestorović.

"Mnogo je istraživanja i loših radova, jer svi žele da se 'uhvate' za aktuelnost virusa, svi bi nešto da objave o tome, jer trenutno nema recenzije, a novinari to vole - ovaj profesor rekao ovo, onaj je rekao ono. Ali on je izuzetan lik, iako je crna ovca u medicini, više je puta bio u sukobu, napustio je Francusku zbog svojih stavova koji se nisu slagali sa medicinskim establišmentom," rekao je on.

Montanje tvrdi da će virus uništiti samog sebe, jer "priroda vraća stvari u svoje ruke". Francuski naučnik je rekao da će se to dogoditi krajem maja, a ovako je Nestorović prokomentarisao.

"Neobično je da na početku epidemije ima neverovatnu eksplozivnost, a onda brzo izgubi tu virulenciju. Epidemija, po modelu koji sam ja koristio, traje dva meseca, naravno ne istim intenzitetom. Ako mene pitate da li je virus veštački, mislim da jeste. Ceo život se bavim virusima respiratornih infekcija. Oni imaju kratku inkubaciju, vi uvek znate ko je bio slinav i da li vas je zarazio. Ovaj virus imao je 14 ili 28 dana inkubacije, a ja ne znam da je takav do sada postojao. Čak ni među dosadašnjim korona virusima", rekao je on.

Respiratorni virus imaju svoju "metu", napadaju određene proteine u tom sistemu po kojem i nose ime.

"Nemate vi kod gripa infarkt, žuticu, moždani udar. Ovaj virus donosi tromboze, kao nijedan respiratorni. I takvi virusi za nekoliko dana odu izlučenjem, dok ovaj ostaje danima. Ima gomilu osobinu koje nisu tipične za respiratorne, ali itekako jesu za HIV grupu i retroviruse," rekao je on.

"Političko je pitanje čiji je virus, i teško je isplivati iz tih voda. Mene plaši mogućnost da možemo da manipulišemo prirodom, jer priroda ima strahovitu moć samoregulacije. Plaše me privatno finansirane laboratorije, ne verujem u filantropiju tog tipa. Čim je neko milijarder, nije filantrop. Ko ima 200 milijardi dolara, ne voli ljude," rekao je on.

"Najviše su Montanjeu zamerali naklonost ka homeopatiji, lekari govore da je to budalaština i placebo, a Montanje je baš to radio najviše ranije. O homeopatiji ne može da se objavi medicinski rad, u ozbiljnim medicinskim časopisima ta reč ne sme da se pojavi ni u naslovu. Niko već 30 godina ne objavljuje ništa o tome, jer se kosi sa principima moderne, klasične medicine," rekao je on.

Nestorović je na pitanje "kako neko uopšte napravi virus" odgovorio - "veoma lako, nažalost".

"I klonirati ljude u laboratoriji je veoma lako, teoretski. Klonovi, doduše, kratko žive," rekao je on ali nije odgovorio na pitanje da li ima informaciju o uspešno izvedenom kloniranju ljudi.

Američke vakcine, Donald Tramp, Bil Gejts…

"Kod nas je relativno nezapaženo prošla vest da je FBI zaplenio kompletnu dokumentaciju CDC-a, na osnovu dojave uzbunjivača o modifikovanim rezultatima studija vakcina. Donald Tramp je sada obustavio finansiranje, Amerikanci nisu SZO ni davali mnogo novca. SZO nikad nema pare, oni se zato i okreću privatnim finansijerima, ne treba zdravlje da zavisi od milijardera kao što je Bil Gejts. Sada se vodi bitka između Amerike i Kineza, i to će imati ogromne implikacije, jer je to praktično rat. Tramp ima lični interes, proizvođači vakcina su njegovi neprijatelji i može finansijski da ih ruinira ako dokaže da proces nije bio ispravan. Ja bih lično, da sam na poziciji, uvozio vakcine iz Rusije, ne vidim razlog da se sve uvozi sa Zapada," rekao je on.

"Bil Gejts je veoma napadno reklamirao vakcinu o koroni, i rekao je nešto što mi je strahovito zasmetalo - rekao je da u ovakvom trenutku ne može fokus biti na kvalitetu i bezbednosti vakcine. Nego da zemlje same odluče da li će ih kupiti i procene bezbednost. Delom je to Novak Đoković zapravo komentarisao kada se podigla frka. Deluje da postoji želja da ovaj virus potraje večno da bi se svi vakcinisali, a mi ne znamo da li će korona postojati već sledeće zime. Šta će nam vakcina koja će biti spremna ove jeseni, kada će do tada 60 odsto ljudi već biti imuno, i to dve godine? Ko će onda da se vakciniše?", upitao je Nestorović.