Region

Provocirao hrvatskom zastavom i Tompsonovim pjesmama na Vaskrs

Izvor mondo.rs

Subotičanin provocirao komšije, istakavši hrvatsku zastavu i puštajući pjesme osvedočenog ustaše Marka Perkovića Tompsona. Policija brzo reagovala - sklonila zastavu, uhapsila muškarca i protiv njega podnijela krivičnu prijavu.

Izvor: MONDO, screenshot, Aleksandar Nastevski

Sredovječni Subotičan uhapšen je danas, jer je na pravoslavni Uskrs, na svojoj terasi istakao hrvatsku zastavu i puštao pjesme Marka Perkovića-Tompsona, hrvatskog muzičara koji u svojim pjesmama veliča zločine ustaša i prijeti novim klanjem Srba.

U nevjerici da tako nešto radi, komšije su prijavile ovog 51-godišnjeg muškarca, a policija je brzo reagovala i privela ga, piše sajt Subotica.com.

Društvenim mrežama brzo se pronela ova vijest, a mnogi su osudili glupost ovog muškarca i kao pokazatelj da nepromišljeni potez može da naruši sklad u gradu koji je poznat kao multinacionalni. U komentarima na mrežama jedni su iskazali gnjev, dok su drugi smirivali i poručivali da glupost jednog čovjeka ne sme da probudi loša osećanja prema pripadnicima drugih narodnosti, prije svega Hrvatima.

Zbog krivičnog djela uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira, koje mu se stavlja na teret, muškarcu je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Subotički portal dodaje da "ovaj muškarac iza sebe ima istoriju incidentnih situacija koje imaju veze i sa nacionalističkim ispadima, a od ranije je poznat policiji po više osnova".