Region

Srbija poklonila Prištini hiljadu testova za korona virus!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Beograd je donirao Prštini hiljadu testova na korona virus, kao pomoć za Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini, prenosi Gazeta Ekspres.

Ilustracija
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Gazeta piše da je generalni sekretar Ministarstva zdravlja Kosova Naim Bardiki zatražio juče od vršioca dužnosti ministra zdravlja Arbena Vitijije i direktora Nacionalnog instituta za javno zdravlje Nasera Ramadanija da se olakša uvoz ovih testova na prelazu Jarinje.

"Donaciju iz Srbije isporučiće oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević", navodi se u dopisu.

Ova donacija iz Srbije stiže nakon video konferencije pre dva dana na kojoj su, između ostalih, učestovali srpski i kosovski ministri zdravlja Zatibor Lončar i Arben Vitija, navodi Kosovo online.

Izvor iz Vlade Srbije potvrdio je da je Vitija tokom konferencije izvestio da Kosovu nedostaju testovi, pa je odmah nakon sastanka odlučeno da Beograd donira 1.000 testova i pomogne Kosovu u teškoj situaciji.

"Nakon video konferencije ministara zdravlja sa predstavnicima Kfora, uz posredovanje italijanskog Ministarstva spoljnih poslova, ustanovljeno je da Priština ima problem sa testovima, da nemaju gde da se nabave, pa je predsednik Vučić bez reči rešio da se Prištini pokloni 1.000 testova, kao pomoć u ovoj teškoj situaciji", rekao je izvor iz Vlade Srbije koji je insistirao da ostane anoniman.

Tagovi