Region

Skandal zbog NATO-a, ministar prijeti otkazima u Srbiji!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Na času geografije za šesti razred, emitovanom preko RTS 10. aprila, predavač je NATO prikazao kao vojnu zajednicu čiji je cilj rešavanje sporova između zaraćenih strana, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/printscreen

Ovakav način predstavljanja organizacije koja je Srbiju 78 dana bombardovala naišla je na revolt velikog broja roditelja, ali i šire javnosti u Srbiji.

Miinistar prosvete Srbije, Mladen Šarčević, revoltiran je ovakvim vidom predstavljanja NATO organizacije, zbog čega je, kako kaže za Kurir, tražio hitnu smenu odgovornih.

"Zbog intervencije koja se dogodila bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN, Srbi imaju pravo da NATO doživljavaju na drugačiji način. Za ovaj propust odgovoran je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, koji je zadužen za nastavni plan i program. U vezi sa ovim sam naložio da se hitno provere svi udžbenici, ali i da se hitno promeni osoblje koje prati nastavne planove i izdavače za nacionalne programe", kaže Šarčević.

Zlatko Grušanović, direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, u četvrtak nije bio dostupan za komentar jer, kako je rekao Kuriru, "ima onlajn konferenciju".

Tagovi